...

ИНФОРМАТОР О РАДУ

ПОДРЖАВА

НАША МРЕЖА

      Л Е Г А Т

е - ЧИТАОНИЦА

ДИГИТАЛНА ЗБИРКА

Ebiblioteka

НАША  Е - КЊИГА

Е-ЗАВИЧАЈНОСТ


    МАТИЧНОСТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО


    ЕДУКАЦИЈА

  knjige

   ДОМИЦИЈАЛ

 

КВАЛИТЕТНО БЕСПЛАТНО ОБРАЗОВАЊЕ ЗА СВЕ

Градска библиотека Љиг, Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“, Интернет клуб Љиг, Министарство културе Републике Србије

Занима вас историја рок музике? Криптографија? Како да програмирате аутомобил-робота? Да научите кинески? Дођите у петак у Градску библиотеку Љиг, Карађорђева 8 и откријте како да брзо и квалитетно овладате новим вештинама!

У понедељак, 03.11.2014. године у  Градској библиотеци у Љигу, са почетком у 19  часова,  г. Адам Софронијевић, виши библиотекар Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ и руководилац сектора научног развоја Интернет клуба Љиг, г. Мирко Марковић, Управитељ Фондације Народне библиоеке Србије и председник Управног одбора Интернет клуба Љиг и г. Вукосав Средојевић систем администратор Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ члан Управног одбора и руководилац сектора за интернет технологије Интернет клуба Љиг  представиће савремене тенденције и канале квалитетног бесплатног образовања доступног свим заинтересованим грађанима путем интернета.

Предавање се организује у оквиру пројекта ''Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ за мрежу јавних библиотека Србије: пренос знања, садржаја и програма'' који финансира Министарство културе Републике Србије, а уз подршку Интернет клуба и у сарадњи са Градском библиотеком Љиг. Биће представљена најновија сазнања и препоруке из области доживотног учења које данас путем интернета бесплатно нуде престижни светски универзитети и институти, као што су Беркли, Стенфорд, Јејл, Принстон, универзитети у Токију, Лондону, Копенхагену, и на стотине других академских институција највишег ранга.

На предавању ће бити представљен и концепт бесплатних интернет курсева доступних путем портала Coursera и EdX. Ови портали нуде преко хиљаду курсева из различитих области: криптографија, теорија игара, историја рок музике, одрживи развој, програмирање, кинески за почетнике, финансије, и бројне друге који ће сваком полазнику омогућити да према сопственом избору, и у време које му одговара, стекне нова знања највишег квалитета у свега неколико седмица. Поред тога, биће представљен и портал Универзитетске библиотеке „Знање за све“ који нуди снимљена предавања познатих професора са светских универзитета преведена на српски језик захваљујући Клубу волонтера Универзитетске библиотеке